Alla hjältars land samt en kort kanal


Efter omfattande krysseri  och andra motvindsstrapatser lade vi till i Hamnstaden Kiel och den flådigaste brygga vi i vargtimmens mörker kunde hitta. Tystarna kallar platsen för miljonen docken. Det är  här alla dyra båtar ligger.

Vi fick påmönstring av Signe som också hade nätverkat staden i väntan på Candelas försenade ankomst och lyckats få hela besättningen hembjuden till ett rasande behjärtansvärt tyskt par som bjöd på trädgårdsgrillning och hundra sorters tysk korv.  En magrad och av härsken frukt uttröttad besättning inmundigade den tyska kulturen och generositeten med närapå generande god aptit.

Återstod slussning för att med vattenlinjen i höjd med alla andra kunna göra Kielkanalen rättvisa. Dessutom sliter det ju så på gelcoaten om man fortsätter segla i östersjöns höga vatten. För att kröna kanalgången och den lättnad i lutning motorgången genererar kick ett kavat gäng ut på Kiels stora affärsgata och inhandlade en babypool som i uppblåst tillstånd rymmer 500 liter vatten eller annan flytande materia man skulle få för sig att fylla den men.  Resultatet går att bevista i fotografier som tagits vid tillfället då badanordningen riggades på fördäck. Så  trots att vi kom ihåg att slussa blev åtminstone den förliga delen av skutan så pass nedlastad att den hamnade en sjunken decimeter under den faktiska vattenlinjen och gelcoaten dränktes alltjämt.  Vansinnigt framtunga men med fvattendragets flexigaste fördäck tillryggalades Kielkanalen således.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0