Portugal

Knappt hade besättningen återhämtat sig från den händelsefulla seglingen innan nya intryck väntade i Porto. Födelsedagsbarnet Matilda fick avsluta sin segling med en uppvaktning i tydlig oceanprägel under sitt nattpass. Tårtan, bestående av vad den senaste bunkringen lämnade att erbjuda skänkte besättningen några förväntansfulla sekunder innan dess att Atlantens vågor bidrog med sin tydliga sälta.

Men inte blev Matilda ledsnare för det utan istället följde hon loggen inlevelserikt och när den visade 13,9 knop så var hela besättningen i total extas.

 

Med stora förväntningar anlände vi till Porto i strålande solsken tidigt lördag morgon.

Där möttes vi av något som närmast skulle kunna beskrivas som ett oerhört pittoreskt ghetto i kolonialstil, som uppfyllde alla våra förväntningar om kullerstensgator och tjocka tanter som tittar ut från sina frodiga blombalkonger.

 

Än lever Candela av barnsjukdomar som håller besättningen fullt sysselsatt och i någorlunda fysisk form, och tur är väl det.

 

Idag ger vi oss iväg mot Lissabon för nya Portugisiska upplevelser!

 


Kommentarer
Postat av: Lillemor Westling

Hej! Det är alltid lika kul att få se era härliga bilder och läsa era texter. Vad roligt att Porto blev en sådan positiv överraskning och att seglatsen dit var så njutbar. Här i Sverige har vi ett underbart septemberväder, klarblå himmel och övr tjugo grader varmt.

Jag börjar snarare se mitt dagliga slit som rena semstern, när jag läser om alla de tekniska missöden

som ni måste fixa.

Grattis till Matilda i efterhand med förhoppning om att tårtan ändå kunde avnjutas. Den ser så god ut.

Hälsningar

Lillemor

2009-09-11 @ 14:18:32
URL: http://varldsomseglingen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0