Axel leker med barnen


Fran kajen pa Hao

Dykning


Blubb blubb. Mycket snorkling blir det. Vi har lyckats spjuta en del fisk ocksa. Igar köpte vi 11 kilo prima svärdfisk direkt fran fiskebaten. Mums! För att vara franska polynesien där allt är svindyrt var det ocksa billigt ca 250 kr.

Fiskdamm


Ellen spelar "Jeux de peche"

Kärleken till Hao

Kära vänner och släkt, vi har inte glömt er! Det är bara atollen Hao som obevekligen fangat oss i sitt grepp. Aldrig har nagon av oss träffat sa öppna och vänliga människor. Fran att vi lade till vid deras kaj och de lät oss ligga gratis till att de sag att vi hängde upp vara havsblöta kläder och fragade om vi inte ville att de skulle tvätta dem. "Nej, nej inte skall ni lana tvättmaskinen. Vi tvättar at er. Klart vi kan tvätta alla 10 maskiner, vi haller ända pa." Alla planer om snorkling och äventyr har lagts pa is och istället har vi spelat kula och fotboll med barnen pa kajen, följt med och tittat pa dansträning och bara umgats och levt polynesiskt. Igar kväll var det dansövning pa kajen som vi entusiastiskt ombads att delta i. Vi avslutade med att bjuda pa Sma grodorna och Vi äro musikanter samt kanelbullar. Knappt var vi klara förens det ropades efter mer och hela den gigantiska storfamiljen visade att de minsann ocksa kunde spela basfiol och flöjt.

Ny kapten - Thomas Gran


Polynesisk Midsommar

Ja, hur firar man denna svenskaste av svenska högtider när man befinner sig så långt bort från Sverige man bara kan? Naturligtvis måste midsommarstången vara en palm och granitklipporna får ersättas med sandstränder av svart vulkansand. Men maten då? Jag och Johanna som inte sett fäderneslandet på många månader och dreglande drömt om sill och nubbe fruktade att dagen skulle firas med tonfisk och rom. Men då, då slog blixten ned! Candela hade ömsat skinn och fått sex nya pigga själar som besättning. Och ur packningen plockar de läckerheter som sill, knäckebröd och till och med en flaska Skåne. Kvällen är räddad, ja inte bara räddad utan närmast välsignad!

Men, kära läsare, vad är väll sill och Skåne utan gott sällskap? Svaret på frågan har jag inte, ty de sex visar sig vara de gladaste gossar och töser, och snart klingar skratten över däcket såväl vid arbete som vid fest. Skrattet går i alla toner från Magnus varma muller, till Thomas närmast dialektala bohusskratt, till Ellens gapskratt, till Malin djupa flabb, till Axels finurliga smajl, till Simons totalt avväpnande jätteleende. Mitt gnäggande och Johannas nästan råa flin blir snabbt en del av kakofonin. Det är lätt att vara glad bland de kilometerhöga marquesiska basaltklipporna som reser sig ur vattnet likt ett monument över jordens alla sköna platser. Kanske är Nuku Hiva till och med vackrare än Nordkoster.
OBS Skrivet cq en veckq sedqn i Mqraesqs. Nu är vi paa atollen Hao. Mer kommer.


RSS 2.0