Tack och bock!

Nu kastar vi loss och lättar ankar. Fiji farväl.

Om 24 timmar skymtar vi inte längre land och en varm dusch kan vi bara drömma om. Mat till brädden, plastningen är gjord och både segel och motor är i tipp topp kondition. Hela besättningen har börjat salivera saltvatten och drömmer om delfiner och havsstormar. Seglingen till Nya Zeeland är äntligen här. Om 1014 sjömil är vi tillbaka igen, då i Opua på nordöns västkust. Efter uppvärmning i bastu och allmän återhämtning ska vi till Auckland och sätta den sista spiken i Världsomseglingskistan.Kjolar och tonfisk.

Bula varlden!

Levuka ansprakar pa posten som soderhavets aldsta stad och by the look of it verkar det stamma. Efter en minst sagt omfattande papperexcercis, kaffe, ol och en hel del kakor fick vi antligen tillatelse att lamna baten av de lokala myndigheterna och vi har forvaltat var frihet val ma vi saga. Under dagen som gatt har det kjoppts kjolar for man (zolos), atits brodfrukt och avhandlat amnet elefantiacis hos halsomyndigheterna samt gjorts ett studiebesok hos ons storsta arbetsgivare - tonfiskfabriken. Men med en orkansasong i halarna och en forstarkning av besattningen nalkandes tvingas vi till snabba drag och var visstelse har blir inte langvarig. Ikvall styr vi var kos mot huvudon och Volivoli.

Jo forresten, vi e i Fiji nu!


Tongan rätt i mun

Sådär! Med nöd och näppe är vi nu sen fyra blöta dar framme i Tonga och Vava´U. Med mindre än en sjömil kvar till hamn stod vi helt plötsligt utan roderverkan och lilla arbetshästen till jolle fick rycka in och styra situationen. Motorn dog ganska direkt efter att vi tuffat ut ur Rarotongas hamnbassäng. Detta hindrade oss dock inte för att på vår väg över till Tonga stanna några dar vid Beveridge Reef för lite närgångna möten med såväl knölval som revhaj.
Här på Tonga pillar vi på båten, dränker sorger och motgångar med Maka och bekantar oss med Vava´Us flora och fauna. Snart seglar vi dock ut bland småöarna för bad och lek ca en vecka innan vi åter lättar ankar och styr skutan mot Fiji.
Besättningen på SY Candela vinkar till alla som läser och lobbar för fotoalbumet "Söderhavet" som finnes på Martin Krenslers facebooksida.
Må väl!
Candela i aktuell lägerskrud

RSS 2.0