kvällslig medelhavsbris

Sitter lämpligt placerad på "El rey de Jamon" i kvällsbrisen med ett glas rioja och väntar på resten av besättningen. Dagens händelser har gjort utvalda delar försenade till middag iland. Men som Rocky säger är ju den som äter middag senast vinnare i kontinentalast-tävlingen, så vi får väl battla med spanjorerna i denna ädla sport och se vad de tycker om vår 23.30-dinering.


Olle tog sig för den hyggligt impopulära schamponeringen av skrovsidorna idag. Man är tvungen att stå i jollen och hålla i sig i Candela samtidigt som man skrubbar fribord och vattenlinje med svamp och vax. Uppgiften blev omsider omöjlig, varvid en av fattningarna fick stryka på foten. Olle valde att släppa den hand som höll i Candela. Vi ligger på svaj, rätt nära en farled och strömmen förde honom i hyggligt tempo bort från moderskeppet och var strax utom räckhåll. Problemet hade varit ringa i en jolle med fungerande utombordare förstås, men eftersom vi är ute och reser för äventyrs skull saknar Candelas jolle sådan. Istället har vi en snurra som går igång på ungefär var 115e drag. Olle befanns alltså glidandes ut mot havs. Amanda simmade, inte helt olikt svärmodern i att angöra en brygga, ut med tamp i munnen och kvicka simtag alltemedan Sofie skarvade lina på lina från akterdäck tills inget tågvirke fanns mer att tillgå. Henke hoppade modigt i spat med två paddlar och simmade en bit med strömmen innan även fåfängan i detta fanns oomtvistlig. Lyckosamt nog befann sig en spansk fisketrålare i omedelbar närhet och kunde komma till omedelbar undsättning så att pojken och jollen och snurrhelvetet blev lyckosamt återbärgat. Omedelbart.


Kommentarer
Postat av: Johan

Hej,

skönt att Biscaya är avklarat... ialla fall för oss som dagligen följer väderleksrapporterna på Atlanten. Ha en fortsatt skön kryssning (!) och som vanligt, mera bilder och mer vilda stories..

Johan

2009-08-30 @ 23:54:20
Postat av: Kalle

Hysteriskt roligt! Oerhört bra text Amanda!

2009-08-31 @ 09:14:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0