Olle lackar plywoodskiva


Olle lackar på bubblorna i lacken


Re-fit

Under de två närmaste veckorna framåt och bakåt undergår Candela en period av ombyggnad, reparation, förbättring och uppsnyggning. Under en storm mellan Jamaica och Panama blev vi i en otäck våg av med ett ankare, som nu håller på att ersättas. Dessutom blev vår pulpit i fören lite vriden och är inne på svetsning. Hela vårt elsystem håller på att renoveras av El-olle samt en vindsnurra som skall installeras. Vårt stackars kylfack skall få en ny lucka, i samma vända som köket fräschas upp i allmänhet. Livflotten skall monteras på en hylla som är säkrare och mer lättåtkomlig. Sittbrunnen har fått ett tjusigt hemmabyggt bord. Sammantaget är det tusen och en små saker som skall fixas, men när vi lämnar Panama skall Candela var den finaste, säkraste och bästa båten på denna sidan om kanalen.

Kalle jobbar


Mattias med


Olle med, dessutom lagar han mat


Klädinköp

När det gäller slitage av kläder motsvarar en vecka eller två på Candela, enligt min uppskttning, ett års normalt användande. Då vädret sällan kräver mer än underkläder är det dessa som råkar värst ut. Förfallet började bli väl hårt och vi tre modiga själar som för närvarande bor på Candela gav oss ut på kalsongjakt. Mattias hittade ett par boxers som såg OK ut, men kunde inte med att äga ett par av märket "string bikini".
Jag lyckades norpa åt mig vad såg ut att vara det sista vanliga exemplaret av mediumstorlek. Väl hemma visade de sig sitta väldigt illa. Efter att i ett ögonblick av desperation prövat dem bakochfram fanns de plötsligt ganska bekväma. Vi konstaterade att det är något underligt med panamaners skrev.
Som sista man ur affären gick Olle med ett nöjt flin på läpparna, mitt par var inte det sista. Han hade också ett par medium boxers. Glad i hågen drog han fram ett par, vid kvällsdags när vi skulle klä upp oss. Till hans stora förskräckelse, och min och Mattias stora munterhet, visar sig det vara ett par ganska vågade tangakalsonger. Nöden har, som alla vet, ingen lag och i Panama City får man gå klädd i vad staden har att bjuda.

Bakom pennan, Kalle

I örnens klor

Lilla Panama, en amerikansk produkt, är djupt präglat av sin skapare. Panama city må vara bland de mindre intressanta platserna vi besökt, men med Candelaner blir det aldrig tråkigt. Om gigantiska shopping mall´s är det roligaste man kan hitta, så är det bara att köra fullt ut. Vi klädde oss så amerikanskt vi kunde; shorts och sneakers, keps. Shopping, tala högt, dricka läsk ur muggar så stora att man knappt kunde hålla dem, gå på bio i stolar där man får plats två, mycket skall hinnas med. Tur för oss att det går ett miniatyrtåg genom den lilla världen.

Ankring


Mesanbräckning


RSS 2.0