Karlskrona

Lettland får betacka sig ädelt besök denna sommar.
Då alla vind och -vädergudar beslutat sig för kartellbildning i östersjöområdet med oss som offer har vi hamnat med man och allt i örlogsstaden i Småland istället för baltista kuststaden. Med vinden rakt i näsan har vi kryssat östersjön fram utan att så mycket som lämna Sverige. Den sista tidens intensivavslutning av samtliga arbeten på Candela gav resultatet att båtens duglighet inte på allvar hunnit testas. Vi höll det därför för säkert att inte korsa östersjön i den kuling som utlovades utan testseglade innomskärs. Genomförde bunkring i Nynäshamn och beslut att slicka den svenska sidan istället för den baltiska ner mot danmark och Tyskland. Efter en guppig natt befann vi oss söka nödhamn i Visby för att klippa till en ny styrvajer och en ny frisyr på en besättningsmedlem som kände sig tufsig. Efter konfrontation med den för sommaren inlånade befolkningen på stadens barer kände vi oss mätta på framgångsfrisyrer och saffranspannkaka och lämnade stan så fort reparationer var genomförda.

Grann och opalnerad gästbesättning har Jacob varit en vecka men var tvungen att återvända till Stockholm idag. Lämnar en tom och kall förpiksbinge efter sig. Vi resterande sju förlustade oss på sjöfartsmuseet som Karlskrona stoltserar med. Sen tog vi en stadspromenad och passade på att vandra både på styrmansgatan, båtmansgränd och fregattvägen. Vår resa har ett tema. Det är skönt att städer vi besöker på vägen vet att uppmärksamma det. Tack Karlskrona. För det och kroppkakor.

Fortfarande utlovas sämsta tänkbara vindriktningar längs Candelas tilltänkta rutt. Vi får alltså fortsätta testa vad besättning, genomföringar och infästningar tål i fråga om lutning och belastning. Det känns tryggt att ha det gjort. Vårt mål är att nå Kiel på tisdag när Signe kommer dit för att mönstra på.

Hej.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Klokt val. Rätt skönt att hinna testa och fixa såna där hyggligt viktiga saker som styrning och täthet innan det blir allvar av...



Och svenska kuststäder har ju sin charm sommartid.



Segla säkert, Daniel

2009-07-26 @ 17:19:19
Postat av: Lillemor Westling

Hej på Er!

Vad trevligt att läsa om era äventyr; är så imponerad av den levande och humoristiska berättarframställningen. Det låter också betryggande

med de säkerhetsåtgärder som ni vidtar.

Ha en fortsatt trevlig resa!

Hälsningar

Lillemor (mamma till Olof Westling)

2009-08-02 @ 15:57:52
Postat av: Martin Alexandersson

Vilket roligt projekt ni har fixat! Jag är mycket imponerad och hoppas det går bra för er! Vore trevligt med lite bilder på bloggen. Jag kommer att följa er!



2009-08-04 @ 19:33:04
URL: http://teamraknas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0