Hållplats: Las Palmas

 Tre dagar i Marocko gav hela besättningen en ovanligt nöjd känsla av att faktiskt ha sett landet vi seglade till. En heldagstur till Marrakech inne i landet, massa marknadsbesök och en del strandpromenad räckte för att samtliga ombord skulle känna sig bortskämda med turism. Vid avfärd fick vi dessutom med oss ett stycke av landet i form av 14 kg Couscous och en omgång magsjuka.

 Efter avsegling mot Las Palmas, Gran Canaria väntade magsjukan vänligt 9 timmar med att bryta ut lagom till att land inte syntes bakom oss. Henrik dukade under först och när Mattias timmarna därpå gick samma väg lämnades Olof och Matilda ensamma vid rodret. Att dygnet har 24 timmar och att båten ständigt måste styras förändras ju inte så de två friska ombord fick stå för en tung insats innan Candela under tredje dygnet når närmaste vik i Lanzarote.

 Väl framme vid det ursprungliga målet för etappen, Las Palmas, kunde en ganska avmagrad besättning ta emot en förstärkning i form av Jonas, Kristin och Alexandra. Matilda lämnar Candela här för att skotta snö åt föräldrarna i Stockholm.

 De kommande hamnarna längs Afrikas västra kust erbjuder så gott som inga möjligheter till reparationer och dagarna i Las Palmas har fokuserats på att bunkra mer än Couscous. Teknik och reservdelar som skall hålla Candella sjöduglig framöver ligger nu samlat i våra stuvutrymmen och väl medvetna om att dagarna på bekväma uteserveringar och välfyllda matbutiker är över sätter vi snart kurs mot nästa stad, Nouadhibou i Mauretanien.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0