Kia Orana!

Välkommen till Cook Öarna! Såväll syndare som puritaner har fått sig en släng av sleven här på Rarotonga. Dagarna blev en vecka i vantan på lugnare väder. Franska polynesien hamnade i backspegeln efter att vi lamnat ön Maupiti. Med fulla segel startade vi då den nuvarande besättningens första rediga seglats tillsammans och efter mången nattpas kanner vi nu varandra som en fisk kanner sin skål. Tre i besättningen påstår sig ha sett en val. Väl framme gick sex i besättningen på söndagsgudstjänst. Endast en gick på efterfest. Syndaren.
Aktuellt på ön är att kontainerfartyget äntligen kommit och bensindepåerna fyllts på. Aktuellt på båten är att våran SSB radio inte riktigt vill vara med men att vi häromdan lyckades kommunicera med vår vän Birger borta vid Papa Nya Guinea. Vi har även fått nya vänner här på ön som faktiskt sportar en svensk befolklning på hela 7 personer. Tillsammans har vi borrat och kapat stål till vårt nödroder och åkt en tur runt ön.

En löst höftat preliminär eventuell färdrutt har spikats efter ett odramatiskt demokratiskt möte med besättningen - skeppsrådet. Rutten är som följer: Rarotonga - Beverage reef - Niue - Tonga (Vava'U) - Fiji (Levoka). Så slå upp kartboken och börja spana.


Kommentarer
Postat av: olle

Ni vet att det finns ett ganska välfungerande nödroder i sb stuven? Använd bara en lång mutter för att "montera " fast det el. liknande så kommer den fungera galant

2010-09-30 @ 07:16:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0